Telekgerendás
EgészségházLélekharangIfjúsági Centrum és Közösségi TérVasútállomásEvangélikus templomHétszínvirág Óvoda és BölcsődeHelyi általános iskolaMűvelődési HázHelyi piacÖnkormányzati hivatalMillecentenáriumi emlékligetJátszótérOrvosi rendelőSzökőkút Szlovák tájházMűfüves pályaRepülőtér
Akadálymentes weboldal
47-es főút szélesítése
Kezdőlap
Választások
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
E-ügyintézés
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben
Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat


Védőnői Szolgálat működése a jelenleg járványügyi helyzetben

2020. március 19.

Az új koronavírus okozta fertőzések (COVID-19) miatt a védőnő munkarendje megváltozik.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében törekedni kell a védőnő – gondozott találkozások számának minimalizálására és a távkonzultáció előtérbe helyezésére.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a védőnő a családlátogatások előtti telefonos egyeztetéskor felajánlja a digitális eszközön, telefonon történő tanácsadást. Telefonon, interneten, videofelvétellel nyomon követhető a csecsemő, kisgyermek fejlődése. Szűrővizsgálatok esedékessége esetén szintén felajánlja a digitális eszközök használatát.
A kötelező védőoltások beadása szerdánként történik 11 órától, ahogy eddig is. Ha változás lesz, a védőnő mindenkit értesít erről telefonon, illetve a facebook-on létrehozott zárt csoportban. A védőoltások beadása esetén ügyeljenek arra, hogy a váróhelyiségben egyszerre minél kevesebben tartózkodjanak (lehetőleg 1 gyermekkel 1 kísérő).
Várandósgondozás esetén a szükségesnél ne történjen több tanácsadás, de az elváltozások felismerése végett alkalmanként találkozni kell személyesen is a várandósnak és a védőnőnek. Ilyenkor a védőnő a szükséges fertőtlenítést elvégzi, szájmaszkban, köpenyben és gumikesztyűben végzi a vizsgálatokat. A védőnő hétfőn és szerdán a tanácsadóban tartózkodik 7.30 – 16.00 között, de ilyenkor is telefonos egyeztetés szükséges. Ha más napokon is szükséges, akkor megbeszélés szerint jönni fog.

© 2021 - telekegerendas.hu
Az aktuális oldalt: 518 alkalommal töltötték le