Telekgerendás
Orvosi rendelőHelyi piacMillecentenáriumi emlékligetJátszótérSzökőkút Művelődési HázÖnkormányzati hivatalHelyi általános iskolaMűfüves pályaEgészségházRepülőtérVasútállomásHétszínvirág Óvoda és BölcsődeIfjúsági Centrum és Közösségi TérLélekharangEvangélikus templomSzlovák tájház
Akadálymentes weboldal
47-es főút szélesítése
Kezdőlap
Választások
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
E-ügyintézés
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben
Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat


Előzze meg a vízóra elfagyását – szigetelje aknáját még a tartós hideg előtt!

2021. január 15.

A téli időszak egyik visszatérő problémája a vízmérők és vízvezetékek elfagyása. A hétvégi fagy előtt érdemes megtenni azokat az óvintézkedéseket, amelyekkel elkerülhetjük a fagyás, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező problémákat.

Az Alföldvíz Zrt. minden évben felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy készüljünk fel a hideg beállta előtt: fagytalanítsunk, engedjük ki a vizet a vezetékekből. A figyelmeztetések ellenére több száz ilyen eset történik minden évben, de ami igazán kiugró volt, az 2017 januárjában történt, akkor 4000 vízmérő fagyott el néhány nap leforgása alatt. A hét közepén még nem lesz tartósan hideg, de szombaton és vasárnap napközben -5 ℃ is lehet, éjjel pedig -10 ℃-t is mutathatnak a hőmérők. A szakemberek ezért arra hívják fel a figyelmet, hogy az extrém időjárás miatt keletkező károk megelőzhetőek. Nem is a nagy hideggel lesz elsősorban a probléma, hanem a vele társuló erős, viharos széllel, hiszen az okozza a legnagyobb gondokat. Ha a vízóra aknákból a talajhő kikerül, akkor elfagynak a vízmérők. A talajhőt kell valamilyen formában bent tartani a vízóra aknában: lefedni szigetelő anyagokkal vagy bármilyen más olyan dologgal, ami a talajhőt bent tartja az aknában.

A szakemberek felhívták a figyelmet továbbá arra is, hogy a kiömlött víz mennyisége a fogyasztót terheli, ami a javítási munkákkal együtt komoly kiadást is jelenthet. Hozzátették: felmerülő hiba esetén értesítsék az ügyeleti 06-30-605-6780 telefonszámon az Alföldvíz Zrt. munkatársait.

© 2021 - telekegerendas.hu
Az aktuális oldalt: 343 alkalommal töltötték le