Telekgerendás
JátszótérMűvelődési HázMillecentenáriumi emlékligetHétszínvirág Óvoda és BölcsődeVasútállomásRepülőtérHelyi piacSzökőkút Szlovák tájházEvangélikus templomHelyi általános iskolaOrvosi rendelőLélekharangMűfüves pályaIfjúsági Centrum és Közösségi TérEgészségházÖnkormányzati hivatal
Akadálymentes weboldal
47-es főút szélesítése
Kezdőlap
Választások
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
E-ügyintézés
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben
Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat


Védőnői méhnyakszűrés

2021. június 22.

Telekgerendáson újra elérhetővé vált a védőnői méhnyakszűrés. A térítésmentes népegészségügyi szolgáltatást a meghívólevéllel rendelkező (25-65 év közötti) nők vehetik igénybe. A szűrésre a védőnővel egyeztetett időpontban, lakóhelyük közelében kerül sor, így megspórolhatják a szakrendelőbe utazást és a várakozást. A szűrővizsgálat a méhnyakrák korai felismerését szolgálja. Bíztatom arra is, hogy nőgyógyászati panasz esetén keressen fel nőgyógyász szakorvost. Magyarországon naponta meghal egy nő méhnyakrák következtében, annak ellenére, hogy a méhnyak kezdeti elváltozásainak felismerésével és kezelésével a betegség gyógyítható. Ezért különösen fontos, hogy a kiértesített hölgyek elmenjenek a szűrésre. Amennyiben a védőnő a szűrés során vagy a labor eredmények ismeretében elváltozást észlel, a pácienst nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatra irányítja.
Helyszín: a védőnői tanácsadó, Dózsa u. 11. sz. alatt történik, előre egyeztetett időpontban. Jelentkezni lehet Molnárné Györgyi Csilla védőnőnél személyesen a tanácsadóban, vagy a 20/402-62-92-es telefonszámon.

© 2021 - telekegerendas.hu
Az aktuális oldalt: 233 alkalommal töltötték le