Telekgerendás
Önkormányzati hivatalSzökőkút Ifjúsági Centrum és Közösségi TérVasútállomásMűvelődési HázEgészségházHétszínvirág Óvoda és BölcsődeJátszótérLélekharangSzlovák tájházEvangélikus templomHelyi piacRepülőtérHelyi általános iskolaOrvosi rendelőMűfüves pályaMillecentenáriumi emlékliget
Akadálymentes weboldal
47-es főút szélesítése
Kezdőlap
Választások
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
E-ügyintézés
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben
Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat


Projektzárás

2020. szeptember 28.

A békéscsabai járás 5 településének – Gerendás, Csorvás, Telekgerendás, Kétsoprony és Csabaszabadi – összefogásával valósult meg az EFOP-1.5.2-16-2017-00033 projekt, a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentését, illetve a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását célozva.

A projekt 2018.04.01 – 2020.03.31 között zajlott, a projekt-tevékenységek támogatták a célcsoport foglalkoztathatóságának javítását, munkába állását, a helyi kisközösségek társadalomszervező szerepének megerősítését, valamint hozzájárultak az érintett vidéki települések népességmegtartó erejének növeléséhez.

A projektben több mint 350 fő kompetenciamérése zajlott le, 215 fő számára egyéni fejlesztési terv alapján nyílt lehetőség a projekt-tevékenységekben való részvételre (pályaorientáció, mentorálás, kompetenciafejlesztő és munkára való képesség javító tréningek). Megvalósításra került a humán közszolgáltatásban dolgozók képzése, hozzájárulva a humán közszolgáltatás szakemberhiányának enyhítéséhez.

A projekt keretében összesen 8 típusú rendezvény-sorozat került megvalósításra, több témában(művészeti, sport, egészség, kulturális, közösségi), minél szélesebb spektrumokat lefedve, a lehető legszélesebb célcsoportot megmozgatva, támogatva a projektcélok teljesülését. 3 tábori rendezvény is lezajlott: településvédő és szépítő tábor, fiatalok számára szervezett iskolaidő utáni sporttábor és tanulmányutak segítették a közösségépítést. A lakosság egészségmagatartásának fejlesztésének céljából 2 dbközösségi egészségnevelési és egészségfejlesztési programsorozat került megvalósításra (szűrőnapok).

A projekt kiemelt célcsoportját képezték a helyi fiatalok, több program kifejezetten a fiatalok igényei alapján került megszervezésre, hozzájárulva az életminőségük javításához, ösztönözve őket a helyben maradásra.

A projekt 2020.03.31-gyel sikeresen lezárult, a tervezett célok teljesültek.

© 2021 - telekegerendas.hu
Az aktuális oldalt: 422 alkalommal töltötték le