Telekgerendás
Millecentenáriumi emlékligetEgészségházLélekharangMűvelődési HázEvangélikus templomÖnkormányzati hivatalJátszótérHétszínvirág Óvoda és Bölcsőde

A gólyák és a baglyok fészkelése községünkben.

2017. április 11.

Tisztelt Lakosság!

Mint arról már hírt adtunk, a szirénára fészkelt gólyapár kapcsán, széleskörű összefogás alakult ki.

A Körös Maros Nemzeti Park és a DÉMÁSZ szakemberei a 2017. április 11-i helyszíni szemle alapján a következőket állapították meg:
- a gólyák korábbi fészkébe egy bagolypár költ, 6 tojáson ülnek a madarak,
- a gólyák által a szirénára rakott fészket – és ez által a gólyákat – már nem lehet megközelíteni, mivel a tojó elült, ezzel veszélyeztetnénk az ez évi költést.

Az előzőek miatt sajnos az ide tervezett kamera sem kerülhetett felszerelésre.

A szakemberekkel egyet értettünk abban, hogy ősszel, amikor a madarak elrepülnek, a szirénán lévő fészket eltávolítjuk, és a mellette lévő közvilágítási oszlopra felkerül egy un. fészek alap, melyet elfoglalhatnak majd a jövő esztendőben visszatérő állatok.

Amiben nagyon bízunk az az, hogy a szirénára épített fészket a viharos nyári szelek nem fogják lefújni, megrongálni, és biztonságban fejlődhetnek majd a fiókák.

A gólyák illetve baglyok költését, a fiókák növekedésének bemutatásáról nem tettünk le, új műszaki megoldáson gondolkozunk. A fészkekről, az azokban élő állatokról és a madarak sorsát segítendőkről a következő képeket mutatjuk be.

Telekgerendás Község Önkormányzata

A galéria az alábbi linken érhető el
http://telekgerendas.hu/index.php?oldal=galeria&galeriaid=17

© 2017 - telekegerendas.hu