Telekgerendás
RepülőtérEgészségházLélekharangJátszótérEvangélikus templomMillecentenáriumi emlékligetSzökőkút Szlovák tájházOrvosi rendelőHelyi általános iskolaMűvelődési HázMűfüves pályaIfjúsági Centrum és Közösségi TérÖnkormányzati hivatalHétszínvirág Óvoda és BölcsődeHelyi piacVasútállomás
Akadálymentes weboldal
Kezdőlap
Választási információk]
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek[
Dokumentumtár
E-ügyintézés
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben
Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat

Magyar Vöröskereszt Telekgerendási Alapszervezete

Elérhetőség:

5675 Telekgerendás, Dózsa György utca 14.
Kovács Hajnalkaelnök+36-70-366-7599
Maróti Hajnalkatitkár/küldött+36-20-350-1111
E-mail: voroskereszttg@citromail.hu
Facebook: www.facebook.com/telekgerendas.voroskereszt

A Magyar Vöröskereszt Telekgerendási Alapszervezetének 2016. évi munkájáról

A 2016-os évben végzett munkánkról részletesebben:
 • Használt ruha, cipőosztást tartottunk 6 alkalommal (február, április, június, augusztus, október, november). Folyamatosan cseréltük a készletet, mindig nagyon jó minőségű ruhát, cipőt sikerült gyűjtenünk. Nagy volt az érdeklődés, sok ruha, cipő gazdára talált. A megmaradt, kiválogatott ruhákat, cipőket a békéscsabai Vöröskeresztnek, illetve a békéscsabai hajléktalan szállónak adományoztuk.
 • Véradásokat szerveztünk az Egészségházban (februárban, májusban, augusztusban és novemberben) a Békés Megyei Vérellátóval közösen.
 • Szokásos, hagyományos fánksütés volt az iskolásoknak, óvodásoknak, bölcsődéseknek a farsangkor.
 • Márciusban tisztújító taggyűlést szerveztünk, ahol új vezetőséget választottak.
 • Márciusban az önkormányzattal közösen újból pályáztunk a Humanitárius település címért, mely címet továbbra is magának tudhatja a község.
 • Taggyűléseket tartottunk két alkalommal, ahol az aktuális programok szervezésének megbeszélése történt.
 • Az orvosi rendelőnél, a templom körüli kertben és a Művelődési Háznál kertrendezést, szépítést végeztünk az önkénteseink segítségével.
 • Április hónapban a TeSzedd akció keretében szemétszedést szerveztünk, ahová az eső ellenére is, sokan eljöttek.
 • Április hónapban a raktárhelyiségünk új nyílászárókat és új festést kapott. Ezúton is köszönjük a polgármesteri hivatalnak a munkálatokat. A raktárhelyiségünk takarítása, átrendezése az önkéntesek segítségével megtörtént.
 • Az április 30-i tábortűznél már hagyományosan pattogatott kukoricát osztottunk.
 • Május 8-án a Vöröskeresztes Világnap alkalmából a tagjainkat köszöntöttük egy szerény megvendégeléssel. Az évfordulós tagoknak és az önkénteseinknek emléklappal és egy kis ajándékkal kedveskedtünk.
 • Pályázatot adtunk be a KENEDI Alapítványhoz, Gyermeknap szervezése témakörben, melyen 50.000 Ft-ot nyertünk.
 • Júniusban a Falunapon, a Gyermeknap keretén belül csöröge fánkot, üdítőt, ásványvizet, kávét osztottunk. Ezen kívül egy külön sátorban vérnyomás, vércukor szint és testzsír mérésre volt lehetősége az érdeklődőknek. A Gyermeknapi pályázat keretében a gyerekek sportversenyen, vetélkedőn, és egészségügyi teszten vehettek részt. Természetesen minden résztvevőt díjaztunk. Elmondhatom, hogy igen szép számmal vettek részt a gyerekek a programokon, még a környező településekről is voltak résztvevőink.
 • Még ebben a hónapban kaptunk egy felajánlást, egy teljes lakóház ingóságainak (bútor, edények, bicikli, mankók, kerekesszék, ágynemű, tévé, hűtőszekrény, stb.) adományozására. Több rászoruló család is részesült az adományból.
 • Októberben az 1956-os forradalom emlékére koszorút helyeztünk el és mécsest gyújtottunk a Templom kertben lévő kopjafánál.

Ezen kívül részt vettünk a Lélekharang harangláb átadásán és a harang-szentelésen; az Ovi-galériákon; lekvár főzésen Csabaszabadiban; a Szlovák Teadélutánon és Kukorica fesztiválon; az Örökifjak szüreti bálján, stb. Igyekeztünk minden meghívásnak eleget tenni.

 • November 25-én a Véradók napja alkalmából zenés vacsorát szerveztünk a Véradóink tiszteletére, melyre a vacsorát mi főztük. Ezen a napon kiosztottuk a „Tiszta udvar, rendes ház” program nyerteseinek a díjait.
 • Decemberben, Mikulás napra csomagot készítettünk a bölcsődések, óvodások, iskolások részére.
 • Karácsony előtt meleg ételt osztottunk a rászorulóknak (nagycsaládosok, egyedül élő idősek, gyermeküket egyedül nevelő szülő, munkanélküliek). Aktivistáink helyben főzték meg a közel 400 adag ételt. Szaloncukrot is osztottunk, amit a békéscsabai Vöröskereszt biztosított a számunkra. A tanyán élőknek, és akik nem tudtak eljönni az osztásra, azoknak a Polgárőrség segítségével eljuttattuk az ételt.
 • December végén pedig a nagycsaládosoknak biztosítottunk egy kisebb élelmiszer csomagot tartós élelmiszerekből.
Telekgerendás, 2017. február 1.
Kovács Hajnalka
Magyar Vöröskereszt Telekgerendási Alapszervezet
elnök
© 2024 - telekegerendas.hu
Az aktuális oldalt: 514 alkalommal töltötték le